Maaliskuun satoa – Tampere Kuplii ja muita kevään merkkejä

01.03.2019 Tri Tuomio

Aurinko ei enää tunnu suureltakaan ihmeeltä ja loskaa ja katupölyäkin on jo päästy äimistelemään. Kevättä pukkaa siis rintaan jo ihan tosissaan. Sarjakuvarintamallakin tapahtuu piristymistä. Yhtenä kevään merkkinä Tampere Kuplii jälleen 20.-24. maaliskuuta, ja osuupa samalle viikolle mukava suma sarjakuvajulkaisujakin…

Bamse 3/2019 karauttaa Lehtipisteisiin ja tilaajille keskiviikkona 6. maaliskuuta. Löydät tämän numeron tarkemman esittelyn täältä! Tilaa Bamse!

Ainakin kannen perusteella vuoden kolmas Karvinen tarjoaa takuuvarmaa ahmattihuumoria. Kyseinen numero kolistelee vain ja ainoastaan tilaajien postiluukkuja 6. maaliskuuta. Eli jos Karvisen metkut maittavat, niin tilaa Karvinen!

70-luvun lopun ja 80-luvun alun mustavalkoinen Tex Willer on monen mielestä parasta Tex Willeriä. Renne Nikupaavolan käännös kruunaa nostalgiapommituksen. Näihin numeroihin osuukin monta mieleenpainuvaa seikkailua, eli kannattaa hamsteroida kevään Kronikat haltuun vaikkapa ensi kesän mökkilukemisiksi. Vuoden 1980 numerot 13 ja 14 näköispaketoiva Tex Willer Kronikka 56 Lehtipisteissä 6. maaliskuuta!

Vuoden toinen Korkeajännitys Erikoisnumero tarjoilee ennen julkaisemattomia tarinoita. Neljän tarinan kattaus vyöryttää Lehtipisteet 13. maaliskuuta. Luvassa on mm. Kuumaa tuhkaa, Burman aavepartio ja Operaatio rivimies

Vuoden ensimmäiset Hämikset esiteltiinkin jo näillä sivuilla. 13. maaliskuuta on vuoden kolmannen numeron aika hemmotella Lehtipisteiden hyllyjä ja tilaajien postiluukkuja. Sen sivuilla jännitys tiivistyy ja suuremmat tarinakokonaisuudet keräävät kierroksia, joten kyydissä pysyminen kannattaa varmistaa vaikkapa tilaamalla Hämähäkkimies!

Keskiviikkona 20. maaliskuuta alkaakin varsinainen albumivyörytys. Kattaus korkataan kovakantisella Asterix-uusinnalla. Tällä kertaa viimeisen päälle viilattuna laitoksena tarjoillaan Obelix ja kumpp., joka on ainakin allekirjoittaneen mielestä kymmenen kärkeä Asterixin seikkailuissa. Tsekkaa ihmeessä, jos et usko. Voit ostaa albumin kirja- ja sarjakuvakaupoista tai vaikkapa täältä!

Uusi pitkä Lucky Luke -seikkailu on aina Tapaus. Tällä kertaa sankarimme pääsee seuraamaan Vapaudenpatsaan suunnitelleen kuvanveistäjän seikkailuja sekä Villissä lännessä että Pariisissa. Kyllä vain, Lucky Luke ja Jolly Jumper pääsevät ensimmäistä kertaa ihmettelemään Eurooppaa ja Pariisia! Ja ranskalaiset Lucky Lukea ja Jolly Jumperia. Allekirjoittanut uskaltaa jopa väittää uusien kuvioiden tuovan pientä lisäpiristystä sankarikaksikon temmellykseen. Daltonitkin käyväisevät vierailemassa. Lucky Luke: Cowboy Pariisissa sarjakuvakaupoissa ja Lehtipisteissä 20. maaliskuuta! Ostettavissa myös täältä!

Ei kevättä ilman goottikaunotarta. Vuoden ensimmäinen Nemi-albumi naurattaa, itkettää ja ihastuttaa 20. maaliskuuta alkaen sekä lehtipisteissä että sarjakuvakaupoissa. Tarkempi esittely tulossa tänne blogiin lähitulevaisuudessa. Voit ostaa albumin hyllyysi myös täältä!

Vuoden viimeinen värillinen perus-Tex tärähtää sekin tilaajille ja Lehtipisteisiin 20. maaliskuuta. Pitkän tarina päättyy tässä tarinassa. Tulevasta kerrottakoon sen verran, että vielä pidempi tarina on luvassa, kun mustavalkoisuus tekee paluun todella eeppisen jännärin muodossa numerossa 5/2019. Samalla palaa kuvioihin eräs klassinen konna… Tilaa Tex Willer!

Tex Willer Kirjastojen sarja on edennyt osaansa 48 ja nyt tykitetään sellaista tarinaklassikkoa, että jopa paatunut latoja ja toimittajakin herkistyivät. Kun Tex lähtee kostamaan vaimonsa kuolemaa, niin luvassa on suurta tunteiden paloa ja erittäin ikäviä tilanteita kurjaakin kurjemmille konnille. Parasta mahdollista Texiä siis! Kirja- ja sarjakuvakaupoissa 20. maaliskuuta! Voit ostaa lännenklassikon hyllyysi myös täältä!

Maaliskuun viimeisenä keskiviikkona perheen pienimpiä hemmotellaan tuplanumerollisella Maailman Vahvinta Nallea. Bamse 4-5/2019 siis Lehtipisteissä ja tilaajilla 27. maaliskuuta. Tilaa Bamse!

Jos maaliskuustasi on puuttunut jännitystä, niin vuoden toinen Korkeajännitys toivottavasti korjaa tämän ikävän epäkohdan. Jos tämän julkaisun tarinoiden nimistä voidaan jotain päätellä, niin hulppeaa toimintaviihdettä on luvassa: Surinasussu sodassa, Kultahuumaa, Isku linnaan ja Saksan supersoturit nostattavat vettä kielelle ihan mukavasti. Tilaa Korkeajännitys!

Tässä siis maaliskuun kattauksemme. Huhtikuussa on luvassa uusia kujeita, eikä tämä ole aprillia!