Villikissoja ja tukalia tilanteita!

15.02.2019 Tri Tuomio

Pari viikkoa sitten tarkistelimme Hämähäkkimiehen meininkejä vuoden 2019 alkumetreillä. Otetaanpa tällä kertaa käsittelyyn toinen luottojyrä, eli kurkistamme tammi- ja helmikuun Korkeajännitys-julkaisujen konepeltien alle. Onko ruuti kuivaa? Onko piipussa kovia vai räkäpäitä? Riittääkö U-Bootin akuissa puhti? Vuoden korkkasi tammikuussa Piirtäjämestarin Korkeajännitys, ja tämän spessun taiteesta vastaa Gordon Livingstone. Mahtikattaus dynaamista ja räjähtävää sarjakuvataidetta siis!

Rämäpää-Barton avaa neljän tarinan pokkarin. Newarkin juonimassa tarinassa Hollywood-sankari Rex Barton liittyy RAF:n riveihin, mutta joutuu alasammutuksi ja saksalaisen propagandakoneiston rattaisiin. Miten elokuvasankarin käykään? Komeita ilmataisteluja ainakin on luvassa…

Seuraavana vuorossa on Lähettäkää villikissat rottajahtiin!, jossa kirjoitusvastuun kantaa McOwan. Jatkamme ilmasotatunnelmissa ja pääroolissa loistavat harvemmin nähdyt Wildcatit. Mausteena on mukavasti merisotaa.

Kodinturvaurhon sankareina häärivät kodinturvajoukot. Burdenin tarina tarjoilee lentävien koneiden lisäksi myös sukeltavia koneita. Das Bootin ystävät kiittävät! Ja Gordon Livingstone muuten osaa sukellusveneet!
Lopuksi vaihdamme merelliset tunnelmoinnit armottomaan aavikkosodankäyntiin. Ormen juonima tarina Aavikon ajojahti on vuodelta 1969. Tarina on aikaisemmin suomentamaton, kuten kaikki muutkin tämän julkaisun seikkailut

Korkeajännitys Erikoisnumero 1/2019 löytyy juuri nyt Lehtipisteistä! Sen vieressä sarjishyllyssä pönöttää erittäin todennäköisesti vuoden ensimmäinen perus-Korkkari, joten sotaviihdettä voi halutessaan napata mukaan tuplakattauksen!Perusjulkaisun vuosi 2019 korkataan Ferg Handleyn juonimalla ja Vilan kuvittamalla tarinalla Sisukas tankinjohtaja. Saksalaisten Blitzkrieg aiheuttaa briteille harmaita hiuksia Dunkequen tienoilla. Luvassa on siis silmäkarkkia tankkisodan ystäville.Etsi ja tuhoa, Frank! sisältää nasevan nimensä mukaisesti nasevaa kommando-toimintaa. Kassakaappivaras Frank Raymond luopuu rikollisesta urastaan armeijaan liittymisen myötä, ja pian hänen erikoisille lahjoilleen löytyykin hyötykäyttöä. Tarinasta vastaa maestro George Low ja musteet suti sivuille Rezzonico.George Low vastaa myös kolmannen tarina kimuranteista kuvioista. Suunta kohti vapautta nostaa pääosaan vaihteeksi saksalaisen sotilaan. Jürgen Schwer joutuukin melkoiseen pyöritykseen. Jaume Forns hoitaa kuvituksen ja loistaa etenkin sukellusveneissä.George Low tykittelee tämän kattauksen viimeisenkin tarinan ja Manuel Benet hoitaa visuaalit. Tukalia tilanteita tiibetissä vie meidät lukijat hieman tavanomaista eksoottisempiin ympäristöihin, sillä tässä kertomuksessa SS-joukot ja gurkhat kahinoivat Himalajan rinteillä. Vaikka toisella puolella maailmaa ollaankin, niin takuuvarmaa toimintaviihdettä piisaa!Eikä Korkkari-toiminta tähän lopu, vaan seuraava Erikoisnumero tärähtää Lehtipisteisiin 13. maaliskuuta. Perus-Korkkari 2/2019 peesaa sitä loppukuusta, tarkemmin sanoen 27. maaliskuuta. Tilaa Korkeajännitys!