Mefisto – pirullisuuden multihuipennus

Tex Willerin konnagallerian rakastetuin ja vihatuin tapaus lienee Mefisto. Tämä hampaankolonsa Texiin ja kumppaneihin kohdistuvalla kaunalla täyttänyt arkkikonna on juonikas ja hankalasti tapettava vastustaja. Lukijoiden riemuksi pujoparralla on tapana palata kuvioihin, vaikka edellisellä tapaamisella herra olisikin ollut tarjolla korppikotkien päivän lounaaksi.

Tex Willer Kirjasto 38 tarjoaakin tämän diabolisen partaveikon ystäville oikein mojovan kattauksen Mefisto-herkkua. Alkupaloina Tex ja Kit kurmoottavat kieroa lakimiestä ja juonikasta pohattaa kätyreineen, mutta tämän opuksen kohdalla pääruoka on legendaaristen herrojen Giovanni Luigi Bonelli ja Aurelio Galeppini käsialaa. Tex Willerin luojat ovat siis asialla, ja näillä herroilla todellakin on se maaginen kosketus, jolla Tex-seikkailu saadaan toimimaan. Tarina rullaa vaikka puhuvat päät juonittelisivat sivutolkulla. Puhuvaa päätä on luvassa ihan kirjaimellisestikin, sillä Mefiston tapoihin kuuluu leijailevan pään muodossa uhoaminen. Osan ajasta herra tosin tyytyy ihan vain valopallona mekastamiseen.Mefiston huomaa tekijöidensä suosikiksi häneen uhratuista sivumääristäkin. Harvassa Tex-seikkailussa pääkonna käy pitkiä moraalikeskusteluja kostosta ja sen turhuudesta tiibetiläisen laman kanssa, mutta tässä seikkailussa Mefisto ja Padma vänkäävät asiasta huolella ja hartaasti. Kerrassaan näppärä tapa päästää lukija jyvälle pääpahiksen päänsisäisestä maailmasta. Kuuluu muutenkin Bonellin vahvuuksiin käsikirjoittajan juuri tämä kyky antaa tilaa konnille ja heidän kätyreilleen. Paljon jännittävämpää seurattavaa on luvassa, kun vastapuolen motiivit ja juonittelukuviot ovat lukijankin tiedossa.Ja melkoisen monimutkaisiin juonittelukuvioihin pyyleväksi Fiesmot-nimiseksi peluriksi naamioitunut Mefisto kykeneekin. Jos joku lukijoista pyörittelee päätään salanimen Fiesmot kanssa, niin muistutellaanpa sankariosaston neronleimauksista tällä saralla: Ted Miller ja Kit Parson.Mefisto/Fiesmot on nimisekoiluistaan huolimatta äärimmäisen pätevä juonittelija. Harvassa ovat ne Tex Willerin konnagallerian kaverit, jotka saavat korttinsa näin hyvin pelattua:Tarjolla on siis reilu 200 sivua klassisinta mahdollista Texin ja Mefiston välistä mittelöä. Ruudissa ja tulikivessä ei säästellä. Erittäin lämpimät suosittelut siis satunnaisesti Tex-kirjastoja ostaville tahoille. Mefiston ja yliluonnollisen suuntaan taipuvien Tex-seikkailujen ystäville loppukaneettina vielä tiedoksi, että eräs tuttu palavasilmäinen ja suippopartainen hahmo palaa kuvioihin Tex Willerin numerossa 6/2017. Käsikirjoituksesta vastaa Mauro Boselli ja taiteesta varjojen mestari Fabio Civitelli!

Tex Willer Kirjasto 38 nyt kirjakaupoissa ja sarjakuvakauppiailla!

10 vastausta artikkeliin ”Mefisto – pirullisuuden multihuipennus

 1. Nyt kun Egmont ei enää julkaise integraaleja niin Tex-kirjastoa tai Kronikkaa voisi julkaista enemmän.

 2. Integraalien julkaisemista ei ole lopetettu, eikä niiden julkaisemistiheys vaikuta Tex-tuotteisiin millään muotoa.

 3. Huhujen mukaan Kronikka käy hyvin kaupaksi. Voisikohan niitä julkaista hieman useammin? Italiassa niitä on julkaistu 239 joten materiaali ei lopu kesken.

 4. Kirjastoa tarkoitat, eikö? Totetutetaan yhdessä Norjan kanssa, joten riippuu myös heistä. Ja Italian Tex-lukijamääristä voimme vain haaveilla…

 5. Jos kerran Norja säätelee Kirjastoja niin ainakin Kronikat ovat Suomen Egmontin omissa käsissä, joten niiden julkaisutahtia voisi tiuhentaa, ja käytössähän on vanhat matskut.

 6. Kronikan suhteen maltti on valttia ilmestymisvauhdin suhteen. Koska lukijamäärä pienenee vuosi vuodelta täysin luonnollisesta syystä, niin tahtia kiristämällä Boot Hill ilmaantuisi horisonttiin nykyistä kerkeämmin.

 7. Eikös silloin pitäisi kiristää tahtia kun porukka vähenee eli niin kauan kun ostajia on kehissä?

  Me Tex-hardcore-fanit olemme ikääntyvää porukkaa joten kandeis takoa rautaa niin kauan kun se on kuumaa.

 8. Pidämme mielellämme myös ne vähemmän hardcoret Tex-fanit mukana kyydissä. Ja luotto on kova myös siihen, että ikääntyvät fanit kasvattavat uusia faneja.

 9. Kiitoksia Egmontille tästä mahtavata opuksesta! Ehkäpä paras Mefistotarina koskaan. Kunpa kirjastoformaattia jatkettaisiin Suomessa vielä kauan

 10. Tuli hankittua vasta äskettäin tää ihana opus, vaikka on ollut jo kauan myynnissä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *