Värilliset Tex Willerit vuonna 2017 – kauhutunnelmointia ja tuimaa toimintaa

Pian koittaa vanhoillisimpien Tex-fanien kolmen numeron mittainen kiirastuli, sillä Tex Willerit 3–5/2017 ovat sisäsivuiltaan riemunkirjavia, eli värikkäitä. Mustavalkoisuuden nimiin vannoville tämä on ikävä aika vuodesta, mutta onneksi vaihtelun virkistämiä löytyy myös melkoinen joukko.

Värillinen Tex Willer tuo aina allekirjoittaneen mieleen Fingerpori-stripin, jossa Heimo Vesan vieno toive suosikkisarjan värimaailman suhteen saa hyvinkin afrotukkaisen tulkinnan. Klassikkopätkä. Tipahdin. Mutta palatkaamme itse asiaan. Järkytyksen pehmentämiseksi ja makuaistin herkistämiseksi tarjoamme nyt pienen silmäyksen värillisten Texien antiin vuonna 2017. Luvassa on muun muassa aaveita, demoneita, intiaaneja ja lainsuojattomia. Maustepussista löytyy myös naiskauneutta ja hyppysellinen romantiikkaa.

Aloitamme värillisen kattauksen kolmella lyhärillä, eli numero kolme sisältää kolme kokonaista seikkailua. Numerus est omen?

Aloitamme Bosellin juonimalla ja Franzellan taiteilemalla tarinalla Vaara piilee varjoissa. Mukana menossa häärää El Morisco, joten yliluonnollisia tapahtumia siis luvassa.

Seuraavaksi herkistelemme hieman, eli Rujun kässäröimä ja Tissellin akvarellein toteuttama Haaste vanhalla lähetysasemalla yhdistelee rajua toimintaa ja karua romantiikkaa. Suosittelemme eritoten Larry McMurtryn Lonesome Doven ystäville.

Sokerina pohjalla tai suolana pinnalla pohjalla toimii Simeonin kirjoittama ja kuvittama Hoganin kopla, joka tarjoaa konnajahtia Gran Canyonin uljaissa maisemissa.

Vuoden neljäs Tex korkataan Mignaccon (tarina) ja Vanninin (taide) kummitusjutulla Chindi. Huomattavasti maanläheisempi ote tässä haamuilussa kuin edellisen numeron avauksessa, mikä realismin ystäville tiedoksi.

Kummittelun jälkeen on luvassa pitkä tarina, sillä Faracin juonima ja Milanon taiteilema Siouxien mailla valtaa myös seuraavan numeron. Salapoliisijännäriä, karjanajoa ja intiaanien kanssa kahakointia. Muy bien!

Ja kun nämä värilliset seikkailut on tavattu, niin luvassa on Civitellin taiteilemaa kauhupainotteista Texiä. Voipojatvoipojatvoipojat…

Tex Willer 3/2017 lehtipisteissä ja tilaajilla 1. maaliskuuta. 4/2017 29. maaliskuuta ja 5/2017 20. huhtikuuta.

 

13 vastausta artikkeliin ”Värilliset Tex Willerit vuonna 2017 – kauhutunnelmointia ja tuimaa toimintaa

 1. Numero kolmosessa on hieno Liberatoren piirtämä kansi. Tyylistä ei voi erehtyä. Piirtäjä on tuttu Ranxerox sarjakuvista. Texin jälkeen parasta Italiasta.

 2. Nuo uudet värilliset Texi ovat aivan järkyttävän huonoja.. tai siis tarinat ainakin. Nyt aletaan lähestyä jo Aku Ankka -tasoista tarinaa, pohja häämöttää. Tuo Tisseli voi mennä piirtelemään jotain japanilaisia sarjakuvia. Ei enää tuollaista Texeihin, kiitos. Kohta Tex ja kumppanit taistelee varmaan avaruusolentoja ja robotteja vastaan. Jos tällainen jatkuu, niin täytyy pistää harkintaan vuosikymmenten tilauksen keskeytys.

 3. Kärsivällisyyttä! Sieltä on pidempi ja maanläheisempi värillinen tarina tulossa… Tosin sen jälkeen on taas yliluonnollisia meininkejä luvassa, kun eräs vanha tuttu tekee paluun…

 4. Harkitsen tilauksen lopettamista noiden värillisten texien takia. Todella huonoja! 0/5 ei jatkoon. Onneksi uusi maxi-tex tuli uunista ulos, että saa perinteistä luettavaa.

 5. Civitellin erittäin vankkaa mustavalko-osaamista tulossa heti värillisen pätkän päätyttyä. Toivottavasti lääkitsee traumat.

 6. Tulee ainakin tarpeeseen traumojen suhteen… 🙂

  En olisi pahoillani jos noita värillisiä, ainakaan lyhyitä, ei ilmestyisi ollenkaan. Kun nuo luin niin tuli fiilis että Texille haetaan kokeiluluontoisesti uusia suuntaviivoja nuorempien sukupolvien houkuttelemiseksi. Tai sitten ovat työnäytteitä uusilta tekijöiltä. Itse en kyllä innostunut.

  Yliluonnolliseset jutut eivät kohtuuden rajoissa ole itselle ongelma, ”Kuoleman kukka” on jäänyt pysyvästi mieleen, ehkä Letterin grafiikan myötä.

 7. Näitä värillisiä numeroita tulee kolme vuodessa logistisista syistä. Ainakin näillä näkymin. Jos Italian suunnalla prioriteetit muuttuvat, niin sitten palataan vanhaan sataprosenttiseen mustavalkoisuuteen, mutta nykyisellään on kolmen numeron mittainen piristysruiske tai kärsimysnäytelmä aina luvassa kevään ratoksi. Ja jos allekirjoittaneelta kysytään, niin tämän vuoden viimeisen väri-Texin lopputaistelu on todella toimivaa länkkäritoimintaa.

 8. Tex on jämähtynyt vain Texin ja Kit (vanhus) välisiksi tarinoiksi, yksipuolista ja turhan yksiviivaisia tarinoita. Missä ovat Texin poika ja Tiger, syntyisi monimuotoisimpia seikkailukuvioita. Värilliset ovat olleet melko heikkoja juttuja.

 9. Numerosta 6/2017 alkaa kolmen numeron mittainen seikkailu, jossa mukana myös Tiger ja nuorempi Kit.

 10. Ihan syvältä noi värilliset texit, ihan kuraa, sama kuin Aku ankkaa lukisi, jätän värilliset ostamatta ja lukematta. En kyllä ymmärrä miksi helvetissä pitää tunkee väri matskuu tex willereihin jotka on ollut 50 vuotta musta valkoisia…käykö tässä niin kuin mustanaamioille että tarina loppuu kun aletaan konseptia uusimaan.egmont voisi julkaista normi texeissä vain mustavalkoista ja tunkee noi värilliset omaan julkaisuihin kuten aiemminkin on ollut.

 11. Siksi helkkarissa, kun mustavalkoista Texiä ei tehdä tarpeeksi ja peruslehteen ei tule uusintoja. Suurin osa tilaajista haluaa Texinsä 16 kertaa vuodessa, joten mennään tällä kaavalla kunnes Tex-tehtaalla toisin päätetään.

  Parit hyvät Texit jää väliin, jos nuo värit noin pahasti kiusaavat, mutta kukin taaplaa tyylillään. Nro 5/2018 on muuten todella komeaa jälkeä. Toivottavasti lääkitsee haavat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *