Ken Parker on westernien aatelinen!

Alkuvuosi 2016 on lännenviihteen ystäville harvinaislaatuisen suopea. Elokuvateattereihin pelmahti juuri Quentin Tarantinon kehuttu The Hateful Eight ja pian on luvassa Alejandro G. Iñárritun vielä kehutumpi ja Golden Globeillakin kruunattu The Revenant. Tri Tuomio ainakin käväisee katsastamassa molemmat. Elävän kuvan puolella ruuti on kuivaa, mutta niin on sarjakuvarintamallakin.

Tex Willerin numerot 1 ja 2 valtaava tarinakokonaisuus on vankinta nyky-Texiä. Niiden jälkeen värit palaavat Texin sivuille muutaman numeron ajaksi ja vuoden 2015 värillinen kattaus kalpenee tämän vuoden rinnalla. Nyt on tulossa kovia luita järsittäväksi.

KP0116

Tammikuun kovin luu lännensarjakuvarintamalla ja oikeastaan millä tahansa sarjakuvarintamalla on kuitenkin Ken Parkerin 20.1. ilmestyvä pokkari Tuomitut. Tämä pokkari jatkaa numeron 1/2015 tarinaa, eli Ken Parker viruu edelleenkin vankilassa. Sankarimme on siirretty kärsimään tuomiotaan Yhdysvaltain syvän etelän suistomailla sijaitsevalle työleirille. Luvassa on siis alligaattoreita, käärmeitä ja ikäviä olosuhteita. Ja koska Ken Parkerin tekijöihin voi luottaa, niin vankien ja vartijoiden välisissä suhteissa on keskimääräiseen vankilatarinaan verrattuna monta ylimääräistä kierrepalloa. Jännitteitä lisäillään mestarin ottein, kunnes räjähtää. Tai on räjähtämättä. Ken Parker on päättänyt kärsiä lopun rangaistuksensa hiljaa ja epäkohtiin puuttumatta, mutta helppoa se ei tule olemaan.

KP0116_1

Giancarlo Berardin ja Maurizio Manteron juonima tarina siis pitää ruuvipihdeissään, mutta Pasquale Frisendan ja Laura Zuccherin taide pistää haukkomaan henkeä ja äimimään käkenä muutaman sivun välein. Vaikka ihmiset kärsivät, niin luonto ympärillä on kaunis tai ainakin rumankaunis.

KP0116_2

Tarjolla on siis jylhä vankilatarina, joka tarjoaa osaaville kertojille täyskäden ikuisesti ajankohtaisia ihmisyyden polttoaineita, sadismia, ahneutta, oveluutta, himoa… Jokaiselle jotain. Romantiikka tosin on tällä kertaa hyvin synkkää ja traagista. Toisaalta niinhän se Ken Parkerin maailmassa yleensä on. Ei Parkerin tekijöitä turhaan realismista kiitellä.

KP0116_3

Ja herkkuhan ei tältä vuodelta pääty tähän, vaan tämä on lähinnä alkupala. Seuraavissa numeroissa reilut kolmesataa sivua ja kaksi kokonaista tarinaa per pokkari. Laatulänkkäriähky! Jippikaijee!

Ken Parker 1/2016 lehtipisteissä 20.1.2106!

7 vastausta artikkeliin ”Ken Parker on westernien aatelinen!

 1. Hienoa että taas ilmestyy uusi Ken Parker. Milloin ilmestyy vanhoja 1980 luvulla painettuja uudestaan, eli jatkoa Karjaa pohjoiseen / Päänahanmetsästäjä?

 2. Uusinnoilla ei ole tarpeeksi ostavia lukijoita, eikä puhtaisiin kulttuuritekoihin ole varaa nykyisessä taloustilanteessa. Jos tämä alkuvuoden länkkäribuumi räjäyttää Ken Parkerin myynnit kattoon, niin katselememme tilannetta uudelleen.

 3. Silloin aikanaan, kun näitä uusintapainoksia myyntiin ilmestyi, niin vahingossa satuin löytämään sen ensimmäisen. Sen jälkeen piti olla tarkkana, kuin kettu kololla, että ehti ostamaan niistä vähistä sen oman kappaleensa. Kun asiaa aikaisemmin ihmeteltiin, niin teiltä tuli vastaus, että myynnin hoitaa Lehtipiste ja he laittavat oman mielensä mukaan myyntiartikkelit myyntiin. Miten pokkari voi myydä hyvin, jos niitä ei ole kaupoissa tarjolla? Ja toisaalta ihmetytti tuo teidän vastaus jo silloin, että me emme oikein mahda mitään sille, missä tuotetta on tarjolla. Toivottavasti myynti on riittävää, että ne uusintapainokset saataisiin ostettavaksi.

 4. Iso kiitos tästäkin Parkerista! Selauksen perusteella siinä todellakin on kaunista taidetta.

  Mutta eihän kai pokkarista jäänyt jotakin pois kun siinä oli jopa 10 tyhjää sivua lopussa? Ei ole oikein mainostaa julkaisua 192-sivuiseksi, kun se oli oikeasti vain 182-sivuinen.

  Jo se on Egmontilta kulttuuriteko, että Kenin kaikki tarinat saadaan suomeksi! Ikävä kyllä eri paikkakunnilla pokkarien saatavuus tuntuu vaihtelevan suuresti. Joissakin lehtipisteissä pokkareita jää hyllyyn runsaasti, mutta joissakin paikoissa ne loppuvat heti.

 5. Ei jäänyt mitään pois. Päätimme pitää loppusivut mainoksettomina. Ajattomampi ja nätimpi niin. Sivumäärät ovat käytännössä painoteknisiä vakioita, eli arkkien mukaan mennään niissä asioissa.

 6. Hieno homma saada lisää Parkeria. Toivottavasti noita uusia ja suomentamattomia Blueberryjäkin rupeaisi ilmestymään!

 7. Ken parker oli mulle ja muutamalle kaverille noin11-14 vuotiaille pojille 30 vuotta sitte todellinen roolihahmo. edelleen luen satunnaisesti tätä omanaikansa arjen sankaria mielenkiinnolla. suosittelen omille ja muiden jälkikasvuille. kunpa saisin 50v syntymä päivä lahjaksi koko sarjan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *