Etsintäkuulutus: SARJAKUVAKRIITIKKO

Tri Tuomio on innosta piukeana etsinyt kommentteja Egmontin kuluvan vuoden julkaisuista sangen laihoin tuloksia. Printtimediassa kulttuurisivut on typistetty minimiin ja populaarikulttuuria käsittelevä lehdistökin tuntuu keskittyvän lähinnä pyllynvatkauksen linkkaamiseen, juorujen ihkutukseen ja hupaisiin kärkilistauksiin. Sarjakuvakritiikki ja -uutisointi tuntuu olevan pahasti paitsiossa.

Yritämme nyt korjata asiaa omalta osaltamme ja etsintäkuulutamme sarjakuvien arvostelemisesta kiinnostuneita tahoja. Eli laittakaapa kirjallisuusbloggerit ja populaarikulttuurivouhottajat linkkiä blogeihinne ja julkaisuihinne. Sen oheen pieni listaus valikoimamme kiinnostavimmista julkaisuista ja laitamme sitten oman harkintamme mukaan arvostelukappaleita postiin. Tämä ei siis ole helppo tapa saada ilmaisia sarjakuvia, vaan vaadimme näyttöä osaavasta kriittisestä kirjoittamisesta ja näistä kritiikeistä kiinnostuneesta lukijoista. Kehuja emme ole kerjäämässä. Saa siis tykätä tai olla tykkäämättä. Kritiikkejä tarvitaan kulttuurituotannon saralla pitämässä rimaa korkealla.

Eli laittakaapa vastaillen, niin pääsemme postitushommiin!

3 vastausta artikkeliin ”Etsintäkuulutus: SARJAKUVAKRIITIKKO

  1. Seitti on 10v. sarjakuvakollektiivi, jossa piirretään ja julkaistaan omakustanteita. Meidän kotisivuilla on sarjakuvamuotoinen blogi, mitä pyöritetään myös kaikkien kesken — siellä on politiikkaa, teoriaa tarinankerronnasta/sarjakuvista, lyhyitä tarinoita, vitsejä, jne (aika lailla mitä vaan) ja myös ARVOSTELUITA. Kaikki tehdään sarjakuvina, jopa arvostelut.

    Mä itse tykkään nimenomaan tutkia ja lukea sarjiksia ja inhoan yli kaiken mitäänsanomattomia arvosteluita, missä mainitaan juonikuvio, piirrustustyyli, pakollisia kohteliaisuuksia, jne.. mä pyrin analysoimaan ja miettimään teosta ja keksiä sille jotain lisäarvoa. Ja mua ahdistaa suomalaisen sarjakuvan vähäinen keskustelu (sitähän on, mutta surullisen vähän…)

    Propsit teille hyvästä ideasta! Vielä kun olisi jokin julkinen lista tai joku ohjelma (festareilla ym?) mikä lähentäisi blogaajia ja eri sarjispiirejä (Suomessa on niin tuhottoman monta pientä piiriä mitkä ei ole keskenään tekemisissä. Yks kerta tutustuin saamelaiseen kustantajaan ja yllätyin että semmonenkin tuolla jossain on, itsekseen. )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *