Ennakkohehkutusta: Helsingin 30. sarjakuvafestivaalit!

Tämän maan sarjakuvaväki kokoontuu pian sankoin joukoin, sillä Helsingin 30. sarjakuvafestivaali juhlitaan 28. – 30. elokuuta. Tapahtumapaikkana toimii jo tutuksi muodostunut Lasipalatsin aukio. Messuosastomme löytyy sieltä suurimmasta teltasta. Eli rohkeasti peremmälle, sillä sarjakuvaväki ei pure ja aarteita on tarjolla ostoskassien täytteeksi runsain mitoin.

HL1Xmen1

Sarjakuvasatoa on siis valmistumassa tuhti kattaus ja Tri Tuomio odottaakin malttamattomana esimerkiksi Suuren Kurpitsan kattausta. Joakim Pirisen Komisario Neliön välähdys kuuluu pakollisten hankintojen kategoriaan. Suomalaisista vieraista Tri Tuomio suosittelee eritoten Emmi Niemisen töihin tutustumista. Emmi piirtää kuin enkeli ja melkein millä tyylillä tahansa..

KK1AO1

Egmontin syksyn sato on luonnollisesti näyttävästi esillä festareilla. Myyntipisteellämme asiakaspalvelusta vastaavat perinteiseen tapaan Iska ja Tatuoitu Hirviö. Festarihinnoittelumme on pyrkii hemmottelemaan paikalle uskaltautuneita, eli uutuuksien hinnoista on napattu pois noin 30 prosenttia ja arkistojen aarteita on tarjolla puoleen hintaan tai jopa alle sen. Muutama jokaiseen sivistyskotiin kuuluva tuote on tarjolla pesunkestävään pilkkahintaan, esimerkiksi tuhti Conan – Palkkasoturi lähtee taskurahalla. Nopeimmat mutustelevat hitaat, sillä tavaraa on mukana rajallinen määrä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPF351

Supersankareista uutuuksissa ovat edustettuina muun muassa Avengers – Kostajat kokoon, X-Men – Aavelaatikko ja Hämähäkkimies 1985 osa 1. Eurooppalaisen sarjakuvan helmistä loistamaan pääsevät Marsupilmi – Kultainen poika, Haikaralaivue – Pilvien rosvot, ja Asterix – Obelix ja kumppanit. Huumoriosastolla hehkuvat Kätyrit – Banana! ja Jere – Teinin tajunnanvirtaa. Lännenviihdettä ei todellakaan unohdeta, eli tarjolla ovat Tex Kirjasto 30 sekä tuoreimmat Tex Kronikka, Ken Parker ja paljon muuta ruudinkäryistä. Kevään ja kesän tarjonnasta suosittelen sijoittamaan scifiin, eli vaikkapa Yoko Tsunoon tai Guardians of the Galaxyyn!

YT1GoG1

Sulo Viléneille on tarjolla Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liigaa, Cigurin miestä, Bruno Brazilia, Blacksadia, Kuolemaa ja Shokkia! Vieläkö kerran tarvitsee toistaa, että kannattaa tulla paikalle. Ja jälleen kerran nopeus saattaa olla valttia. ”Ovet” avataan perjantaina kello 14:00 ja ne sulkeutuvat sunnuntaina klo 18:00. Teltassa ei ole ovia. Siksi lainausmerkit.

Uutiskirjeen tilaajille yritämme keksiä jotain pientä festarijäynää, joten käväiskääpä piakkoin tilaamassa kyseinen aviisi!

8 vastausta artikkeliin ”Ennakkohehkutusta: Helsingin 30. sarjakuvafestivaalit!

  1. Onkohan Lena Furbergin parhaita saatavilla festareilla? Voisimme lisätä sen tärppeihimme… ne on olleet monelle tytölle ne ekat sarjikset, joita on luettu 🙂

  2. hienot sivut teillä on.Ja kustannustoimintakin on aika ansiokasta. Veilä kun saisi nuo vanhat Yoko Tsunot kovakantisina versioina. Myös Piko ja Fantasion seikkailut olisi myös aika julkaista uudestaan, kovakantisina.Hyvää työtä teette!!

  3. Jatkuuko Alan Moore & Kevin O`Neill: Jääsydämen jälkeisten seikkailujen suomennosjulkaisu???

  4. Hei FEMSKT, valitettavasti Lena Furbergin parhaat on meiltä jo loppu. 🙁 Mutta naisenergiaa on tarjolla esim. Nemin ja Yoko Tsunon muodossa!

  5. Kiitos kiitos Jouni, tämä lämmittää. 🙂 Laitetaan toiveesi korvan taakse, eihän sitä koskaan tiedä…

  6. Hei Kimi, sarjan kohtalo on vielä mietinnässä, sillä valitettavasti Jääsydämen myynti ei vastannut sille asetettuja tavoitteita. Mutta laitamme toiveesi korvan taakse!

  7. Ok..toivottavasti mielelenkiintoisesta Nemosta kuullaan jatkoakin.Pidän peukkua!
    Vaikka voisi olla helpompaa julkaista halvempi versio ilman kovia kansia,ensinmäisten :kerrassaan merkillisten herrasmiesten liigan suomennosten tapaan. Joskus tuntuu että näitä yritetään vähän väkisin markkinoida taidesarjakuvien tapaan. Luultavasti suurempi yleisö ja nuoriso voisi löytää kioskirjan tyyppisen julkaisun helpommin näin..ainakin niihin olisi helpompi törmätä, kun ei tarvitsisi lähteä vartavasten etsimään isommista kirjakaupoista tai sarjiksen erikoisliikkeissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *