Ennakkohehkutusta: Yoko Tsuno!

YT1

Pian on tuoretta scifi-herkkua tarjolla, sillä Roger Leloup’n viimeisin Yoko Tsuno -albumi Khanyn salaisuus pamahtaa meikäläisiin kirjakauppoihin kuukauden sisällä alkukielisestä julkaisupäivästään. En tosin ole täysin varma onko tuore oikea sana kuvaamaan tätä kulttisuosikkia, sillä se on ilahduttavan immuuni scifin ja toimintasarjakuvan muoti-ilmiöille ja keskittyy pelaamaan omilla säännöillään ja vinkeän vanhanaikaisella tunnelmoinnilla.

YT2

Retro-scifiksikin Khanyn salaisuutta voisi kenties kutsua sen uutuudesta huolimatta, sillä esimerkiksi sen avaruusalukset eivät näytä tehtailta, vaan sellaisilta avaruusaluksilta, jotka näyttävät avaruusaluksilta ennen vuotta 1980 syntyneille. Tuoreemmille sukupolville ne lienevät ylikasvaneita hävittäjiä, mutta uljaita avaruusaluksia ne ovat silti. Muukalaisrodutkaan eivät tarvitse ylimääräisiä raajoja tai lonkeroita ollakseen muukalaisrotuja, mutta biologisissa eroissa ei silti säästellä.

YT3

Koska albumeita on jo 20, niin henkilökatraskin alkaa olla melkoinen. Onneksi www.yokotsuno.fi auttaa kartalle, jos kärryiltä putoaminen uhkaa. Eräät vanhat viholliset palaavat kuvioihin mukaan ja heillä on erityisen ikäviä suunnitelmia Maan suhteen. Vaara väijyy Marsissa, joten Khany ja Yoko lähtevät selvittämään punaisen planeetan saloja. Salaisuuksia onkin tarjolla siihen malliin, että näiden kahden sankarittaren ystävyyskin uhkaa joutua koetukselle.

YT4

Sarjan ystäville kyseessä on juhlan paikka ja varma viihdekattaus. Kimurantti juoni kestää useita lukukertoja ja pikkutarkasta taiteesta nyt puhumattakaan. Kesäkuun puolivälissä siis kokka kohti kirjakauppaa ja kesän viilein scifi-sarjis plakkariin!

Yoko Tsuno 20: Khanyn salaisuus kirjakaupoissa ja sarjakuvan erikoisliikkeissä 17. 6. 2015!

5 vastausta artikkeliin ”Ennakkohehkutusta: Yoko Tsuno!

 1. Olisiko mahdollista saada Tsunosta integraaleja, näitä on tehty ainakin Ranskassa.

 2. Kiiitos taas Egmont!! Ihanaa uus Yoko !!! Ei malta odottaa kun katsoimme noita yllä olevia kuvia:) Yokot on ihan pakko-ostos. Parasta sarjista ever:) Ja nuo integraalit olis ihan superhuippu juttu! Niitä on julkaistu Saksassa,Ranskassa jne.. monessa maassa. Vissiin Ruotsissakin. Integraalit julkaisemalla tulisi samalla julkaistua ne useat vielä suomeksi julkaisemattomat albumitkin ja myös ne sarjat jotka on julkaistu vain nonstop-lehdessä. Esim. aivan upea Yokosarja; Vulcanuksen ahjo.Yokojahan on kokonaan julkaisematta suomeksi visiin 7 kpl! Ensimmäiseksi kannattaisikin julkaista integraali jossa on ennen suomessa julkaisemattomia Yokoja. Kauppa kävisi varmasti. Eikä tartte ottaa isoa ensi painosta.

 3. Samaa mieltä edellisten kanssa noista Yoko Tsuno Integraaleista.
  Niitäkun Egmont alkaisi julkaisemaan,niin ei vois muuta kuin kiittää ja kumartaa 🙂
  Näihin Integraaleihin voi jokainen kiinnostunut tutustua lainaamalla
  niitä vantaan tikkurilan kirjastosta,joka on tehnyt upean kulttuuriteon
  hankkimalla ne valikoimiinsa.
  http://haku.helmet.fi/iii/encore/search/?formids=target&suite=def&reservedids=lang%2Csuite&submitmode=&submitname=&lang=fin&target=yoko+tsuno&target=Hae
  joskin ranskan kielisinä tietty.

  Ja tosiaan,tuon yokofanit idea on hyvä.
  Noita integraaleja ei tarvitsisi julkaista Suomessa
  alkuperäisessä järjästyksessä vaan sellaisessa mikä
  heti alusta suosisi myyntiä:)
  Loistava esimerkki tästä on
  (joka voisi olla ensimmäinen integraali Suomessa):

  Yoko Tsuno , L’intégrale Tome 2 , comprend :
  L’orgue du diable,
  La frontière de la vie, -julkaistu joskus nonstoppina
  Le feu de Wotan -ei julkaistu suomessa
  Aventures allemandes
  http://livre.fnac.com/a1862983/Yoko-Tsuno-L-integrale-Tome-2-comprend-L-orgue-du-diable-La-frontiere-de-la-vie-Le-feu-de-Wotan-Aventures-allemandes-Leloup
  Ja kirjan julkaisu tietenkin joulukuussa joulumarkkinoille,
  niin monet ”uudet” ostavat opuksen pukinkonttiinkin joko
  lapsilleen tai itselleen:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *