Uusi Tex kirjasto ja uusia tuulia Tex-lehdessä!

Gianluici Bonelli, Aurelio Galleppini: Tex Willer kirjasto #27 Mohikaanien jäljillä

Tex Kirjasto sarjan uusin osa meinasi päästä livahtamaan kauppoihin ilman sen ansaitsemaa huomiota. Tammikuun puolessa välissä siis ilmestyi Tex Willer Kirjasto #27 Mohikaanien jäljillä. Tällä kertaa sankarimme saa vastaansa mm. keskiaikaisessa linnassa asustavan mielipuolen intiaaniarmeijoineen. Tavallistakin tuhdimmassa tarinakokonaisuudessa ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita säästellä, joten ei muuta kuin kauppaan ostamaan tämä hieno opus omaksi.

TexKirjasto27_C1

Pieni ennakkopaljastus Tex Willer lehdestä lienee myös paikallaan, sillä seuraavat kolme Tex numeroa tulevat olemaan poikkeuksellisesti värillisiä! Julkaisemme siis numeroissa 3-5/2015 Italian Color Texit 4 ja 5, joten odotettavissa on huipputekijöiden, kuten Suomessakin vierailleen Fabio Civitellin vauhdikkaita tarinoita. Syynä tähän ratkaisuun on se fakta, että Tex lehdestä ilmestyy Italiassa vuodessa vain 12 numeroa ja jotta saisimme viihdytettyä suomalaisia Texin lukijoita 16 numerolla vuodessa, julkaisemme muutamassa numerossa aina jotain hieman spesiaalimpaa materiaalia. Värilliset numerot ilmestyvät 18.2., 11.3. ja 9.4. Toivottavasti tykkäätte!

Page0315

PS. Lisää tietoa talven ja alkukevään julkaisuista tulossa piakkoin, kiitos kärsivällisyydestä!

 

17 vastausta artikkeliin ”Uusi Tex kirjasto ja uusia tuulia Tex-lehdessä!

 1. Samaa mieltä Dennisin kanssa! Oikein hyvä näin, tylsää olisi ollut jos nuo olisi värillisitä muutettu mustavalkoisiksi!

 2. Asun Kirkkonummella ja täällä myydään kaupoissa ruotsalaista Agentti X9 lehteä, joka ilmestyi myös Suomessa aikoinaan. Minulle tuli se lehti tilattuna lukemattomia vuosia. En ole vieläkään toipunut sen lakkautus uutisesta. Kysyn vakavasta: Miksi ruotsalaisia puhekuplia ei voisi suomentaa ja julkaista lehteä myös Suomessa. Ei se niin vaikeaa ole.

 3. Hei Eero, kiitos palautteestasi! Valitettavasti Agentti X9 -lehti lopetettiin ihan siitä syystä, että sille ei ollut tarpeeksi kysyntää ja tappiollista tuotetta ei kannata julkaista. Lisäksi jos haluaisimme kokeilla lehden julkaisua uudelleen, olisi hieman hankalaa hypätä ruotsalaisen lehden kelkkaan, jos ja kun lehdessä on jatkuvia tarinoita eli olisi hieman outoa alkaa julkaista tarinoita keskeltä. Mutta koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, pidämme palautteesi mielessä.

 4. Itse sekä vanhempani emme pidä värillisestä. 🙂 Onhan se kivaa vaihtelua mutta ei ole mieleen. 🙂

 5. Järkytyin tuosta värillisestä versiosta kun se eilen luukkuun kolahti 🙁
  Toivoin että se olisi vain yksi nro, ikävää että niitä tulee enemmän. Texiin ei värit kuulu vaan piirtäjän viivan tehtävänä on kertoa tarina. Värillisessä se hukkuu ikävästi pois. Aika heikot tarinat tuossa lehdessä myös; se tosin alkuperäisen formaatin vika tietty. Ehkä olen puristi ja kalkkis (nykyformaatin lähes kaikki lehdet löytyy vuodesta 1971, 2kpl puuttuu), mutta olisi hyvä jos nämä värinrot pysyisivät eri tuotteina eikä tilattavana formaattina. Mulle käy 12 nroa /vuosi konseptikin, näinhän se vuoteen -78 asti oli muutenkin. Kiitos kuitenkin lehden pitämisestä saatavana.

 6. Komppaan Peteä. Itelle on vuodesta 1987 Willeri tipahtanut postiluukusta. Tämä värillinen 3/2015 Willer oli visuaalisesti ja tarinallisesti suuri pettymys. Toivottavasti nämä värilliset WIllerit jäävät vain kokeiluiksi.

 7. Oli kyllä järkyttävän huonoa luettaavaa toi uusi tex tai oikeastaan jäi lukematta.
  Olen ollut uskollinen texin tilaaja 70 luvun lopulta saakka mutta jos nää väriseikkailut jatkuu ,joudun lopettamaan tilaukseni. Tämä lehti oli pahemman laatunen fiasko.

 8. Värillinen Tex on saanut kommentteja puolesta ja vastaan, kiitos palautteista. Pidämme asian mielessä ensi vuoden julkaisuohjelmaa suunniteltaessa.

 9. Hei
  Järkytyin värillisestä Texistä kuten osa muistakin lukijoista. Värit tai vastaavat huonot tarinat kuten näissä muutamissa lehdissä eivät ole hyvää Texiä. Pitäytykää mustavalkoisessa on harras toiveeni. Teijo

 10. Jep, kaikki Texit omistavana voin vain sanoa ( vankkumaton Tex-fanikaverini samaa mieltä ), että todella pettymys nämä uudet värilliset huonosti piirretyt Tex-julkaisut. Ei enää tällaisia please!

 11. Kuudennessa numerossa mustavalkoinen ilmaisu suorittaa näyttävän paluun, kun Alessandro Piccinelli pistää parastaan tarinassa Syvyyksien käärmeihmiset. Taiteen lisäksi tarinakin tykittää kympillä. Yrittäkää värejä vierastavat jaksaa siihen asti!

 12. Vanhalta vihtahousultakin meinas tulla kullankeltaiset paistetut perunat ylös huomatessani, että viimeisinkin Tex oli väreissä. Jotkut asiat sentään toivoisi olevan koskemattomia. Kaverini ehti jo perua kestotilauksensa moisen vuoksi.

 13. Minäkin vierastan värejä. Värit saavat Texin muistuttamaan jotain ala-arvoista tusinasarjakuvaa. Toivon tosiaan minäkin että nämä kolme numeroa ovat ehdoton poikkeus. Jos teidän siellä toimituksessa tekee joskus mieli uudistaa Texiä, laittakaa sinne Italiaan viestiä, että kynäilisivät taas niitä pitkiä seikkailuja, jotka kestävät parhaimmillaan neljän tai viidenkin lehden läpi. Niitä ei ole tainnut olla vuosiin. Itse rakastan seikkailuja, joissa sankarimme seikkailevat Kanadassa tai Alaskassa.

 14. Joo, hyvä tietysti, että tarinat julkaistiin värillisinä, jos niissä kerran alun perinkin oli värit. Kumma, ettei lehdissä ollut mitään mainintaa, mistä oli kyse. Säikähdimme koko perheellä, että nytkö meni Tex pilalle. Piti ihan googlaamalla löytää tämän sivun selitys asiaan. Lapset kyllä ilahtuvat, kun kuulevat, että lisää mustavalkoa on luvassa 🙂

 15. Kyllä värillinen pikku-Tex oli piristävä kokemus, vaikka aluksi oudostutti!

  Olen kerännyt muuten 28 Tex Willer-kirjastoa kirjastoa ja nehän ovat kaikki värillisiä!
  Painetaan Latviassa! Väripainanta ja piirrosjälki on huikeata, kun katselee viimeksi ilmestyneitä numeroita! En ikinä missään lehdissä ole nähnyt niin huikeata värien käyttöä. Valtavasti erilaisia värisävyjä ja on myös kontrastia! Olen itse harrastanut värivalokuvausta kymmeniä vuosia! Tex-Willer-kirjaston väriklipit muistuttavat erehdyttävästi hyvin tarkkoja värivalokuvia.

 16. No tuli ostettu 2015 numerot…ei perkele…väriä texeissä on ihan skeidaa….itsellä on kaikki 1971 (1n:o) lähtien enkä värillisiä texejä osta jos haluan lehteen värit ostan Aku ankkoja….jos niitäkään…
  Kuten yllä joku jo mainitsi tex willereiden tarinan juonet on kyllä huonontunut , se pitää täysin paikkansa… Nykyään tarinat toistaa suunnilleen samaa kaavaa ja puuttuu se mikä niissä oli parasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *