Sarjakuvan riemua – toukokuussa tärähtää!

WALKING DEAD

Tarina: Robert Kirkman

Kuvitus: Tony Moore, Charlie Adlard

Poliisikonstaapeli Rick Grimes herää koomasta vain huomatakseen, että maailma on loppunut. Verenhimoiset zombit ovat täyttäneet Yhdysvallat, ja harvat eloonjääneet joutuvat turvautumaan epätoivoisiin keinoihin selviytyäkseen hengissä. Mutta vaikka elävät vainajat kauheita ovatkin, pahin peto on silti ihminen.

Kirkmanin luoma kauhusarjakuva ”Walking Dead” on viimevuosien suurimpia menestystarinoita, ja siihen perustuva TV-sarja on valloittanut katsojat ympäri maailman, myös Suomessa.

Walking Dead ilmestyy kirjakauppoihin 2.5.2012. Suositushinta 27,95 €, 304 sivua.

 

 

YLIVERTAISET 1

Tarina: Mark Millar

Kuvitus: Bryan Hitch

KAPTEENI AMERIKKA, THOR, RAUTAMIES, AMPIAINEN, JÄTTILÄINEN, ELOHOPEA, PURPPURANOITA, MUSTA LESKI ja HAUKANSILMÄ ovat maailman mahtavimmat olennot. Kenraali Nick Furyn johdolla he yhdistävät voimansa suojellakseen ihmiskuntaa ja osoittaakseen epäilijöille, että supersankareita ei tarvitse pelätä. Mutta sisimmässään supersankarit ovat tavallisia ihmisiä, eivätkä mediatemput kykene suojelemaan Ylivertaisia omilta heikkouksiltaan.

Mark Millarin (mm. Kick-Ass) ja Bryan Hitchin radikaali tulkinta klassisista Kostajat-sankareista on modernin sarjakuvan mestariteoksia. Elokuva Avengers saapuu teattereihin huhtikuussa 2012.

Ylivertaiset 1 ilmestyy kirjakauppoihin 2.5.2012. Suositushinta 40,95 €, 336 sivua.

 

 

 

KAPTEENI AMERIKKA: MIES JOKA OSTI AMERIKAN

Tarina: Ed Brubaker

Kuvitus: Steve Epting, Marcos Martin jne.

Alkuperäinen Kapteeni Amerikka alias Steve Rogers on kuollut, mutta salamurhasta vastuussa olevat roistot eivät ole suinkaa lopettaneet, vaan heidän tähtäimessään koko Yhdysvaltain tuho.

Bucky Barnes on sonnustautunut Kapteeni Amerikan asuun, ja hän ryhtyy epätoivoiseen taisteluun aikaa vastaan pysäyttääkseen Punakallon ja Tohtori Faustuksen johtaman pahuuden liittouman. Elokuva Avengers saapuu teattereihin huhtikuussa 2012.

Kapteeni Amerikka: Mies joka osti Amerikan ilmestyy kirjakauppoihin 2.5.2012. Suositushinta 29,95 €, 160 sivua.

 

 

KOSTAJAT: SAARROKSISSA

Tarina: Roger Stern

Kuvitus: John Buscema & Tom Palmer

Yksi kaikkien aikojen klassisimmista Kostajat-saagoista viimein suomeksi! Sankarit joutuvat tosipaikan eteen, kun heidän pahimmat vihollisensa liittoutuvat yhteen. Kostajien kartano muuttuu taistelutantereeksi, kun Paroni Zemon johtamat Pahuuden mestarit iskevät! Pärjäävätkö Thor, Kapteeni Amerikka ja kumppanit roistojen mahdille?

Kostajat: Saarroksissa ilmestyy kirjakauppoihin 2.5.2012. Suositushinta 29,95 €, 160 sivua.

 

 

KOSTAJAT LAHJAKIRJA

Tarina: Geoff Johns

Kuvitus: Alan Davis & Mark Farmer

Thor, Kapteeni Amerikka ja Rautamies ovat alusta asti olleet Kostajien kantava voima, jonka ympärille muut sankarit ovat kokoontuneet. Miten käy, kun kolmikko riitaantuu? Ainakin Tohtori Doom on valmis hyödyntämään tilannetta!

Suosikkikuvittaja Alan Davis piirtää värikkään ja mukaansa tempaavan seikkailun, josta ei toimintaa ja draamaa puutu. Hienossa, suurkokoisessa kirjassa on myös hahmojen esittelyt.

Kostajat Lahjakirja ilmestyy kirjakauppoihin 2.5.2012. Suositushinta 14,95 €, 64 sivua.

 


HÄMÄHÄKKIMIES VUOSIKERTA 1982

Tarina: Marv Wolfman, Roger Stern jne.

Kuvitus: Keith Pollard, John Byrne jne.

Seittisankarin vuosikertakokoelmat jatkuvat! Tähän muhkeaan kirjaan on koottu vuoden 1982 Hämähäkkimies-lehdet, niin sarjakuvat kuin tiedontäytteiset palstasivutkin. Näissä Hämiksen kultakauden tarinoissa sankari kohtaa muun muassa Mustan Kissan, Mysterion, Kingpinin, Tuomarin, Mesmeron sekä itsensä Tohtori Mustekalan.

Värikkäät ja superviihdyttävät kertomukset sijoittuvat maailman suosituimman supersankarin kulta-aikaan, ja hieno opus on näyttävä lisä kaikkien sarjakuvan ystävien kokoelmiin. Elokuva The Amazing Spider-Man saapuu teattereihin heinäkuussa 2012.

Hämähäkkimies vuosikerta 1982 ilmestyy kirjakauppoihin 2.5.2012. Suositushinta 39,95 €, 384 sivua.

 

 

MUSTANAAMIO VUOSIKERTA 1968

Tarina: Lee Falk

Kuvitus: Wilson McCoy

Vaeltavan aaveen klassiset seikkailut jatkuvat – Varhaisten Mustis-tarinoiden ajaton viehätys puree niin nuoriin kuin vanhempiinkin lukijoihin! Upea mustavalkoinen kirja kokoaa yksiin kansiin kaikki hahmon vuonna 1968 Mustanaamio-lehdessä julkaistut seikkailut, joista vastaavat hahmon luoja Lee Falk sekä yksi sarjan klassisimmista kuvittajista, Wilson McCoy.

Mustanaamio vuosikerta 1968 ilmestyy kirjakauppoihin 16.5.2012. Suositushinta 29,95 €, 304 sivua.

 

18 vastausta artikkeliin ”Sarjakuvan riemua – toukokuussa tärähtää!

 1. Päivitysilmoitus: Herkkuja Egmontilta « SARJATULTA !

 2. Lueskelin tätä ”Sarjakuvan riemua” sivua ja jäin vähän huolestuneeseen tilaan. Onko Blake ja Mortimer unohdettu?
  Tulevien luettelo oli mielestäni liiaksi supersankari painotteinen.
  Olen jo jonkun aikaa ihmetellyt mihin ovat jääneet mm seuraavien hyvien ja viihdyttävien sarjakuva-albumien jatkot:
  NATASHA, RUBIINI, TIM JA TOM, SAMMY DAY ja vielä PIKO JA FANTASION TEMPO-sarja. Ovatko nämä jäämässä historiaan -toivottavasti ei- jos ovat niin MIKSI???
  Ihmettelee Eero Veikkolassa.

 3. Kuten tuossa aiemmassa artikkelissa listattiin, Pikoa ja Fantasiota on tulossa keväällä (tosin ei Tempo-muodossa). Kevään uutuuksia oli niin paljon, että niiden blogitiedotteet jaettiin teemoittain, siksi tämä viimeisin on hiukka supersankari- ja jenkkipainotteinen. Blake ja Mortimer ilmestyy syksyisin ja lisää Natashaa saataneen ennemmin tai myöhemmin. Muut mainitsemasi sarjat ovat toistaiseksi tauolla.

 4. Onko Ylivertaiset 1-kirjan materiaali samaa joka julkaistiin Suomessa MEGA-lehdissä muutama vuosi sitten?

 5. Jeps, tarina on aiemmin nähty suomeksi osissa. Loppuvuodesta nähdään sitten sen päätös, jota suomeksi ei olekaan julkaistu ennen.

 6. KIITOS EGMONT
  Kostajat Saarroksissa, Kostajat lahjakirja ja Ylivertaiset (1) kovakantisista. Tätä olen toivonut ja nyt (vaikeuksista huolimatta) Egmont toteuttaa parin vuoden takaisen toiveeni.
  Ylivertaisiin on kuulemma tulossa myös jatkoksi Ylivertaiset (2) syksyllä. Erittäin miellyttävä tieto.
  Ja Ryhmä-X saa sittenkin jatkoa. Kiitos pojat Rmäki ja Kmäki!
  Jos myyntiä syntyy (muillekin kuin minulle rassukalle) niin lisätoiveena esitän lisää kovakantisia kuten esim. Batman HUSH sekä jatkoa Batman & ihmepoika Robin -sarjalle.
  Suomen markkinat ovat (tosi) pienet, mutta toivon vilpittömästi että Egmont löytää keinon jatkaa hyviä julkaisuja ja samalla keinon selvitä taloudellisesti haastavien aikojen yli.

 7. Kiitos näistä kaikista kirjoista! Zombien ja Kostajien julkaisujen ajoitus on täydellinen tv-sarjan ja elokuvan kanssa.

  Kostajat Lahjakirja (onko tämä muuten edes suomea?) on jopa 176 sivua eikä vain 64 sivua paksu.

  Jos julkaisutoiveita saa esittää, niin All Star Superman jäi suomeksi kesken…

 8. Itse asiassa Lahjakirja ON 64 sivua, ”Saarroksissa” sen sijaan peräti 192-sivuinen. Hauskaa, että mainitsit All-Star Supermanin, sillä kuinka ollakaan, tuo Morrisonin uljas Teräsmies-tarina on kuin onkin tulossa kokoelmana vielä tämän vuoden aikana.

 9. Ok, sori. On se Lahjakirja näemmä 64 sivua, olen nyt nähnyt sen ja ostanut myös! Poimin sivumäärän 176 aikoinaan toukokuun kalenterista: http://blogi.egmontkustannus.fi/julkaisukalenteri/julkaisukalenteri-toukokuu-2012/. Lahjakirja on helppolukuinen ja toiminnallinen albumi. Todella hyvä, mietitty julkaisuvalinta sellaisille, jotka eivät tiedä supersankareita ennestään. Saarroksissa-kirja on myös pöydälläni odottamassa lukemistaan.

  Mitä, mitä… All-Star Superman yksissä kansissa suomeksi! Nyt pyörryn! KIITOS!!!

 10. Älä nyt vielä pyörry, vaan sitten vasta, kun kerromme, että myös kaivattu Rämeen olento III saapuu suomeksi tämän vuoden aikana… 🙂

 11. PLUMP! (*Pyörtyy ja tippuu tuolilta*) 🙂 Rämeen olennon runolliset seikkailut rulettavat myös! Hieno ohjelma teillä kerta kaikkiaan!

 12. RYHMÄ-X jatkaa siis yhä mielenkiintoisissa tarinoissa, toivottavasti vielä taloudellisesti alati haastavampien vuosien ylikin. Enkä ala kommentoimaan herrojen Rmäki ja Kmäki julkaisusuunnitelmia, koska ostan ne kaikki joka tapauksessa…

 13. Mutta… mihin on unohtunut tieto YLIVERTAISET 2:n julkaisusta? Onko tieto niin salainen?
  Mielestäni erinomainen ajankohta olisi ollut 7.9.-12 kun The AVENGERS DVD tulee myyntiin kauppoihin. Molemmilla tuotteilla olisi varmasti ollut positiivinen vaikutus toistensa menekkiin.

 14. Älkää nyt hyvät ihimiset pitäkö fanaattista lukijaanne pimennossa. Maailmassa on tehty kauheita asioita vähemmästäkin.

 15. Toni Jerrman kirjoitti arvostelussaan, että Ylivertaiset on ylivertainen tapaus Marvel-sarjakuvien maailmassa. Ja jatkoa seuraa, sillä syksyllä kauppoihin on luvassa Ylivertaiset 2 -albumi!
  kts. tähtivaeltaja.com

 16. Syyskuussa ilmestyy toinen osa, jeps! Ja pikapuoliin paljastamme, mitä kaikkea muuta jäynää syksylle on luvassa. Malttia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *