Kapteeni Amerikka on kuollut!

17.08.2011 Tri Tuomio

Eisner-palkittu käsikirjoittaja Ed Brubaker tunnetaan Amerikassa varsinkin rankkojen rikosmysteerien laatijana, mutta mies taitaa myös säpsähdyttävien supersankaritarinoiden juonimisen. Suomessa Brubakerilta on julkaistu lähinnä moderneja Ryhmä-X-tarinoita, ja olemmekin varsin ylpeitä saadessamme viimeinkin esitellä suomeksi erään hänen pääteoksistaan: Kapteeni Amerikan kuolema!

Tämä polveileva ja pitkä tarina juontaa juurensa Spider-Man -lehdessä vuonna 2007 esitettyyn Sisällissota-kertomukseen, jossa Kapu ja muut “vapaata” sankaruutta kannattavat supersankarit ottivat yhteen Rautamiehen ja “rekisteröintilakia” puoltavien sankareiden kanssa. Sota päättyi, kun Kapteeni Amerikka antautui Rautamiehen johtamille joukoille. Kun Kapua nyt viimein kuljetetaan tuomiolle, salamurhaaja iskee! Kuka on murhan takana? Päättyykö legendaarisen sankarin tarina tähän? Kapteeni Amerikan elämää ja kuolemaa ryhtyvät tahoillaan selvittämään Bucky Barnes, Haukka, Musta Leski sekä Rautamies. Mutta vastassa ovat häikäilemättömät pahuuden voimat, joiden tähtäimessä on koko Amerikan kuolema.

Hurja, 288-sivuinen Kapteeni Amerikan kuolema -kirja sisältää kokonaisen vuosikerran amerikkalaisen Captain America -lehden tarinoita, joten jännittävää luettavaa tässä opuksessa riittää. Pitkän tarinakokonaisuuden on kuvittanut passelin tummasävyisesti Steve Epting apunaan Butch Guice.

Kapteeni Amerikan kuolema myynnissä kaikissa hyvin varustetuissa kirja- ja sarjakuvakaupoissa 17.8.2011 alkaen. Suositushinta 38,95 €, 288 sivua.

Avainsanat