Vaeltava aave ei kuole koskaan – Mustanaamio tekee paluun

Vaeltava aave Mustanaamio palaa yleisön vaatimuksesta Suomen lehtipisteisiin. Legendaarisen sarjan parhaita tarinoita esittelevä Mustanaamio -spesiaali pitää sisällään vain ja ainoastaan Mustis-tarinoita, sellaisena kuin lukijat ne haluavat, eli mustavalkoisena!

Ensimmäinen, heinäkuussa ilmestyvä, muhkea (128 sivua, muut 96 sivua) numero kokoaa yksiin kansiin Mustiksen kohtaamisia vampyyrien kanssa! Uusi Mustanaamio ilmestyy yhteensä kolme kertaa vuoden 2011 aikana.

Mustanaamio -keskustelu Kvaak-portaalissa

Mustanaamio Ilta-Sanomissa

10 vastausta artikkeliin ”Vaeltava aave ei kuole koskaan – Mustanaamio tekee paluun

 1. Hyvä!

  Säännöllinen Mustanaamio-julkaisu, jossa on vain Mustanaamiota.
  Ja vielä mustavalkoisena!

  Tätä on odotettu Mustanaamion Kronikan loppumisesta lähtien vuodesta 1996.

 2. Itse olen kadottanut jäsendiplomin ja unohtanut numeron joskus 90-luvun alussa. Olisiko lehdellä tiedot ja saisiko numeron selville? Lehteä en diplomin katoamisesta huolimatta unohtanut vaan lukenut lähes jokaisen.

 3. Kerrassaan mainio uutinen. Pyydän saada vielä poiketa aiheesta esittääkseni mitä hartaimman toiveeni MAD-lehden samankaltaisesta henkiinherättämisestä. Ko. julkaisu on yhä senverta hyvässä hapessa, että Mustiksen kaltaiset suomenkieliset kokoelmat ansaitsisivat olemassaolonsa…

 4. Periaatteessa kyllä – ainakin alkuvaiheessa – mutta ei välttämättä jatkossa 🙂

 5. @Mustanaamio-jäsen: valitettavasti arkistot ovat mitä todennäköisimmin kadonneet viidakon syvimpiin kätköihin 🙂

 6. Tämäpä mainiota. Minua harmitti kovasti Mustanaamion lopetus, kun olin sitä 14 vuotta tilannut enkä lopettaa aikonut. En tosin tajua, miksi mustavalkoinen muka olisi parempi kuin värillinen (vaikka luenkin paljon mangaa, eikä mustavalkoisuus varsinaisesti häiritse). Toivottavasti siitä tulee säästöjä, niin että lehden kustantaminen säilyy kannattavana.

  ”Ylimääräiset” sarjatkaan eivät minua ihmeemmin haitanneet, ne kun olivat usein (mm. Thorgal) parempia kuin mustanaamion omat tarinat. Uudet mustis-tarinat tosin olivat yleisesti ottaen paljon parempia kuin ne vanhat ”klassikot”, vaikkeivat koskaan Thorgalille vetäneetkään vertoja. Aikuisena ei oikein huvita lukea lastensatuja, mielummin lukee aikuisille suunnattuja tarinoita joissa on välillä ihan syvällisiäkin teemoja, synkempiä sävyjä, monimutkaisia juonia ja moniulotteisia hahmoja. Vähän sama juttu kuin aikoinaan Taikaviitta-lehtien kanssa: jostain kumman syystä niille ei löytynyt suosiota, vaikka ne olivat sata kertaa paremmin käsikirjoitettuja kuin ne pinnalliset, samoja kaavoja loputtomasti toistavat ankka-tarinat mitä mm. Aku Ankka -lehdessä saa lukea. Minun unelmani on, että Suomessakin jonakin päivänä tajuttaisiin, että sarjakuvia voi lukea aikuinenkin, jotta saataisiin enemmän aikuisen lukemistoksi sopivia sarjakuvajulkaisuja.

  Mutta joo, olen toki iloinen että Mustanaamio tekee paluun, on se sitten missä muodossa tahansa.

 7. 19.5.11 Galleppinin vanhoja sarjoja on mielestäni onnistuneesti julkaistu hienossa painoasussa.Olisiko ideaa saada hyvässä ja kompaktissa painoasussa julkaistavksi Rick Random-kronikka,jo ainutlaatuisen piirtäjänkin takia.Männävuosien uusintapainokset ovat olleet välistä vähän niin ja näin.Sivukoko voisi olla hieman Korkkaria isompi,ehkä A 5.Rick Random-kokoelmani ainakin on kulunut mökkivieraiden käsissä.terv.jussi (vp. jussi.haikara@fimnet.fi)

 8. Mukavaa, että Mustanaamiota julkaistaan. Pitkäaikaisena fanina toivoisin, että julkaistaisiin myös teoksia, joissa olisi pelkästään Suomessa julkaisemattomia tarinoita vuosilta, jolloin Mustanaamio ei ole Suomessa ilmestynyt mutta Ruotsissa on. Tälläiset opukset olisivat ainakin minulle pakko-ostos. Vuosina 97-99 ilmestyi vain puolet numeroista ja tietysti nyt viime vuosilta on useita tarinoita ilmestynyt vain Ruotsissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *