Mustanaamio 1966-2010

Sarjakuvatoimittaja Antti Marttisen kirjoitus Mustanaamio-lehdessä 24.11.2010.

Hyvä lukija,

Tämä on viimeinen säännöllisesti ilmestyvä Mustanaamio-lehti, eräs aikakausi on päättynyt. Kaikki loppuu aikanaan, sanotaan, ja kun “miehen joka ei kuole koskaan” äänenkannattaja loppuu, sanonta vain korostuu. Kuten eräs uusi viidakon sanonta kuuluu, markkinavoimat olivat Mustanaamiota vahvemmat.

Vuodesta 1966 ilmestynyt lehti ei viime vuosina ollut enää mikään kultakaivos, ja kun iso luuta alkoi lakaista Egmont Kustannuksessa muutenkin, kannattamattomat lehdet karsittiin kannattamattomien toimittajien ohella pois.

Aikaansa kutakin sanoi pässi, kun päätä leikattiin. Eiköhän Mustanaamio kuitenkin palaa sarjakuvalehtimarkkinoille jossakin muodossa. Vaikka kelloa ei periaatteessa voi siirtää taaksepäin, viimeisen numeron “kunniaksi” lehdessä on vanhoja tarinoita, joiden myötä aikamatkan taaksepäin voi tehdä.

Vaeltava aave ei kuole koskaan.

Antti Marttinen

Mustanaamio nro 25-26/2010 ilmestyi lehtipisteisiin 24.11.2010. Suositushinta 6,90 €, 128 sivua.13 vastausta artikkeliin ”Mustanaamio 1966-2010

 1. Kiittäähän tässä pitäisi, että viime aikoina kannattamatonta lehteä näinkin pitkään julkaistiin. Ja juuri tämä kulunut vuosi on ollut yksi tasokkaimmista koskaan. Mustanaamio osoitti virkistymisen merkkejä ja sitten tulos olikin tämä…

  No, jos nyt sitten tulevaisuudessa muutama albumi aina välillä vaikka Kari Leppäsen piirtämiä seikkailuja ja semmoista, hyvä niinkin. Haikeeta. Nyyh.

 2. Käsittämätöntä lukijoiden huijausta, että lehdessä 22/2010 kerrotaan, että Laivapoika ja prinsessa saa vuoden vikassa lehdessä päätöksen. Vaan eipä saakaan. Koskaan.

 3. Päivitysilmoitus: Tweets that mention Mustanaamio 1966-2010 » Sarjakuva, Manga ja Lehti -- Topsy.com

 4. Damn You, lukijat!

  Jos lehteä ostetaan vain tuhatkunta kipaletta per viikko, ei siinä kustantajalla mitään vaihtoehtoa ole. Niin kovasti kuin se kirpaiseekin.

 5. Olisikohan Egmontin kannattanut nostattaa Mustis-buumia kertomalla tilanteesta, kun lehti oli lakkauttamisuhan alla? Tuntuu nyt, että koko Suomi on äkkiä ostamassa ja kannustamassa Mustista! Kvaakin sivujenkin mukaan R-Kioskien kaikki Mustikset on jo osalla paikkakunnista myyty loppuun, vaikka lehti ilmestyi eilen. Kunnon pelastuskampanjan luomalla olisi Mustiskin luultavasti ainakin toistaiseksi voittanut taistelun Markkinavoimia vastaan

 6. Päivitysilmoitus: Et koskaan löydä Mustanaamiota – hän löytää sinut!

 7. Harmillinen juttu kyllä,

  ja vielä ikävämpää että viimeinen numero oli tuommoinen hazardi, yksi ikivanha tarina ja sitten jatkokertomus mikä jäi kesken.. hei haloo!?!?

 8. Tuo ikivanha tarina on parasta Mustanaamiota! Klassikkotarina! Senkin vuoksi tärkeä, että ilmapiraatti Sala on taas kuvioissa, siis ihan uusissa seikkailuissa.

 9. Ainakaan Turussa viimeistä numeroa ei ole löytynyt mistään.
  Ei R-kioskeista, ei Anttilasta, ei Stockmanilta, ei Citymarketeista eikä Wiklundilta. Onko joku jossain vetänyt välistä ja jemmannut viimeistä numeroa hinnannousun toivossa? Miten omalla paikkakunnallasi?

 10. Joo myöskään kirkkonummella ei ole ollut yhtään kappaletta missään liikkeessä! Ovatkohan antaneet ne suoraan divareihin?

 11. Oliskohan kyseinen lehti ajettu tahallaan alas. Lehteä ei ole pääkaupunkiseudulla myyneet ainakaan city marketit eikä prismat. Ruotsinkielisenä on kyllä myynnissä?!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *