Blake & Mortimer selvittelevät Miekkakalan salaisuutta

Salaisen palvelun kapteeni Francis Blake ja tiedemies Philip Mortimer ovat belgialaisen sarjakuvamestarin Edgar P. Jacobsin sympaattiset peribrittiläiset seikkailijahahmot. He kuuluivat maineikkaan Tintin-lehden suosituimpiin vakiosankareihin.

Pitkä ja mielikuvituksellinen tarina MIEKKAKALAN SALAISUUS alkoi heti ensinumerosta syyskuussa 1946 ja jatkui aina vuoteen 1949 asti. Sen jälkeen seikkailu ilmestyi kolmen albumin sarjana, jota ei ole aiemmin julkaistu Suomessa.

Trilogian ensimmäinen osa Uskomaton takaa-ajo avaa silmien eteen hurjan sotaisan tieteisvision, jossa idän Keltainen keisarikunta valloittaa maailmaa uudenaikaisella armeijalla ja sotatekniikallaan. Professori Mortimer on kehittelemässä vapaan maailman ainoaa pelastusta, Miekkakalaksi nimettyä superasetta, mutta työn viemiseksi loppuun hänen on kiiruhdettava Blaken kanssa salaiseen tukikohtaan Lähi-idässä. Pirullisen eversti Olrikin johtama vainolaiset ovat tiukasti heidän kannoillaan.

Blake & Mortimer -arvostelu KSML:n sivuilla

Blake & Mortimer – Miekkakalan salaisuus – osa 1: Uskomaton takaa-ajo virallinen ilmestymispäivä kirjakaupoissa 27.10.2010. Suositushinta 16,95 €, 56 sivua.

7 vastausta artikkeliin ”Blake & Mortimer selvittelevät Miekkakalan salaisuutta

 1. Tätä sarjaa on odoteltu Suomessa vuosikymmeniä! Parasta seikkailusarjakuvaa kaikinpuolin, jännittävää ja upeasti piirrettyä. Iso käsi sinne tästä. Tiedättekö muuten milloin mahtaa jatko-osa ilmestyä?

 2. Tokihan Risto jo aikaisemmin Blakea ja Mortimeria on kolmen albumin verran suomeksi saatu, muilta kustantajilta.

  Parhaat albumit ovat vielä silti meillä julkaisematta. Upeata seikkailusarjakuvaa!!

 3. Niin, viimeksi vuonna -91 Semic julkaisi kaksi albumia ja -89 Jalava yhden, joten kaksi vuosikymmentä on edellisistä julkaisuista. Ainakin minä olen jatkoa vartonut sieltä saakka.

  Mukava jos tällä kertaa löytäisi lukijakuntansa!

 4. Minulla on kolme aiemmin ilmestynyttä albumia ja olen odottanat 20 vuotta niille jatkoa. Minä joka inhoan kaikkialle leviävää mangaa, toivon totisesti, että nyt Blake&Mortimer jatkuisi hamaan viimeiseen albumiin saakka. Heidän albuminsa ovat ainutlaatuisia mm. siten, että jännittävä lukukokemus tuo meileen kuvitetun hyvän romaanin. milloin jatko-osat ilmestyvät?

  Kirjoitti Eero

 5. Kiitos kommentista Eero,

  uskoisin että syyskuussa saadaan seuraava jatko-osa upealle sarjalle.

  JM

 6. Minullakin on ne vuosien takaiset albumitkin eikä tarvinut hetkeäkään harkita kun vihdoin nämä uudet kaupassa näin. Todella upeata sarjakuvaa!
  Koskahan se tarinan päättävä kolmas osa mahtaisi ilmestyä?
  Toivottavasti ei tarvitse taas vuosia odotella.
  Hartaasti toivon minäkin tälle albumisarjalle jatkoa.

 7. Hello,
  I have been pleased to see that you like E.P.Jacobs’ and his heroes Blake & Mortimer… I am a member of a French website entirely dedicated to Jacobs, this series and the new authors who are continuing ”Blake & Mortimer” stories.
  Our website has been created by a fan and I think it is complete and interesting : news, interviews, biography, etc.
  Hope you will come and visit it…
  http://www.marquejaune.com
  Sincerely

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *