Kaikki kaunis katoaa aikanaan – matkansa päättäviä tuotteita

Meiltä on kyselty ja kummasteltu melko paljon eri sarjakuvasankariemme tulevaisuuden näkymistä.

Mustanaamion loppuminen on saanut luonnollisesti (ja ansaitusti) eniten medianäkyvyyttä, mutta muutoin elämme varsin tutuilla kustannusalan aalloilla; osa nimikkeistä poistuu, ja uusia mielenkiintoisia on tulossa tilalle 😉

Tässä kuitenkin lyhyesti ja ytimekkäästi ainakin toistaiseksi matkansa päättäviä tuotteitamme:

Agentti X9
Ben 10
Lauri Kilpa-auto
Mustanaamio
Nemi-lehti
Paavo Pesusieni
Prinsessa Lillifee
Puuha-Pete
Viivi ja Wagner

10 vastausta artikkeliin ”Kaikki kaunis katoaa aikanaan – matkansa päättäviä tuotteita

 1. Mitä hittoa? Montako niitä Modesty lehtiä tällä kertaa tuli?
  3-4? Eikö joku voisi nyt ottaa asian pitkäjänteisemmin ja julkaista nyt sen koko sarjan? Niitä 5-6 seikkailun sarjakirjoja tuli 3 toiselta kustantajalta ja nyt muutama agentti X9. Säälittävää poukkoilemista.

 2. Vaikka lehti loppuu, pliis älkää unohtako Mustista. Voisiko ensi vuonna julkaista jonkin kovakantisen, pokkarin tai albumin? Jookosta?

 3. Mustanaamion lopettaminen on paha virhe. Lyhytnäköistä kustannussäästön tavoitteluako? Jopa Nokia joutui oppimaan kantapään kautta, että parasta osaamista ei kannata uhrata säästöalttarille.

  Mustanaamion markkinointi on ollut aivan olematonta. Nyt on R-kioskeissa myynnissä Mustanaamio-kalvosinnappeja, miksei viime vuonna ollut? Ei ole Mustanaamio myöskään Facebookissa eikä Twitterissä. Ei saa mustanaamion seikkailuja lukea netissä…

  Pääsikö unohtumaan, että Mustanaamio on kova koville.

 4. Vaeltavan aaveen (lehden) kuolema on kulttuurihistoriallisessa mielessä surullinen, mutta epäilemättä väistämätön. Mutta X9:n, eli käytännössä Modestyn, uuden tulemisen ennenaikainen poismeno on kyllä hirveä synti. Voisikos niitä upeasti ”remasteroituja” versioista vanhoista Modesty-sarjoista jatkaa albumeina?

 5. X9:n loppu oli täysin aavistettavissa alusta pitäen, eikä ne Arktisen Banaanin kokoomat ennenkään kaksisesti myyneet. Sen sijaan vaadimme Mustanaamiota jollakin tavalla ensi vuonnakin!

 6. Risto, Osku & Starl: Jatkossa on toki mahdollista, että joidenkin näiden lopetettavien lehtien osalta julkaistaan spesiaaleja.

 7. Nostalgiahuumassa ja Mustanaamion parissa kasvaneiden varttuminen perheellisiksi olisi pitänyt hyödyntää. Tai ainakin yrittää. Mutta Mustanaamioon ei panostettu. Vuonna 2007 laittelin nostalgiahuuruissa tilata Mustiksen ja pistin palautetta muutaman kerran – tein periaatepäätöksen että jos ei vastausta kuulu niin en tilaa Mustanaamiota. Vuonna 2008 muistin jälleen asian ja sama juttu. Ei mitään vastausta. Kyllä isommistakin puljuista edes jonkinlainen kohtelias vastaus tulee kaikenlaisiin turhiin kyselyihin – se on asiakaspalvelua.
  Peiliin on katsominen.
  Nyt kyllä vastaus tuli – ja faktat on tietysti selvät. Mutta vähän jää sellainen maku että ei nyt hanttiinkaan pistetty.
  > Mustanaamiota ei ole tietoisesti alasajettu, se on kaupallisesta
  > näkökohdasta tappiollinen tuote, siinä syy lopettamiseen. Toimituksellisiin
  > ehdotuksiisi ei ehkä ole vastattu sen vuoksi, että lehti toimitetaan
  > Ruotsissa ja mahdollisuus vaikuttaa sisältöön on rajoittunut lähinnä
  > kirjepalstoihin, joilla suomalainen osuus on joskun korvannut ruotsalaisen
  > aiheen. Kuten sanoit, sääli että hieno sarjakuva vaipuu unholaan, mutta näin
  > joskus käy.

 8. Pienestä pojasta asti olen lukenut mustanaamiota ja oppinut siitä hyviä arvoja elämään.

  Kyllä egmontti julkaisee kaikenmaailman hevoshulluja ja muita turhia lehtiä. Kehtaavat sitten lopettaa maailmanhistorian äijämäisimmän lehden, MUSTANAAMION!

  Mitä mielenkiintoista on tulossa tilalle? Nalle-puhin seikkailu ihmemetsässä? EIEIEIEI! Ei taida nallella olla kymmenen tiikerin voimat, tai hiipiikö nasu äänettömästi kuin viidakkokissa?

  Kuka nyt suojelee niitä, jotka kokevat vääryyttä? Kuka läsäyttää leukaan pääkallomerkin jos jollain on pahat mielessä?

  Ei näin… Olette tehneet suuren virheen! Vaeltavan aaveen ei pitäisi koskaan kuolla! Suuren yhtiön pahuus ja rahanhimo taustalla?

  Katsokaa egmontin pellet peiliin ja ajatelkaa tätä: Herätä pimeässä ja nähdä Mustanaamio – mikä kaamea kohtalo konnille!

 9. Ikävä jää taas Modestya.

  Olisikohan lehti kannattanut paremmin, jos sen ostaminen olisi ollut helpompaa tai tilaaminen mahdollista.

  Nyt oli täysin sattumaa, että huomasin julkaisun alkaneen. Sen jälkeen jatkuvaa vahtimista, koska uusi numero tulee ulos ja mistä kaupasta se sattuu löytymään.

  Kiitos näistäkin numeroista, toivottavasti saamme joskus lisää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *