Esimakua Kitchen Princessistä, nam!

05.06.2010 Tri Tuomio

Uusi mangasarja Kitchen Princess starttaa 30.6. Tässä hieman esimakua tulevasta. Mangan päähahmo Najika jakaa mielellään reseptejään muillekkin herkkusuille ja niitä onkin luvassa tarinan lomassa. Toimisiko tämä kesän grilliruokien lisukkeena?

Vinkki Najikalta: Taramosalata
Kreikkailainen herkku taramosalata sopii niin leivän kuin vihannestenkin lisukkeeksi. Huomioi mädin suolaisuus lisätessäsi suolaa.
Ainekset, 2 annosta:
1 keskikokoinen peruna, 1 mätipussillinen suolattua mätiä (n. 1 rkl), 2 rkl majoneesia, 1 tl oliiviöljyä, 1 tl sitruunamehua, maun mukaan suolaa ja pippuria
Valmistus:
1. Pese peruna hyvin ja kääri se tuorekelmuun (varmista, että kelmu on mikron kestävä). Paista perunaa mikroaaltouunissa (500 W) 5 minuuttia. Peruna on kypsä, kun bambutikku painuu siihen helposti.
2. Kuori peruna, kun se on vielä kuuma. Varo polttamasta itseäsi! Laita peruna kulhoon ja soseuta se vaikka haarukalla.
3. Viillä mätipussi auki keskeltä, kaavi mäti ulos lusikalla ja kaada sitruunamehu mädin päälle. Heitä mätipussi pois. Jos käärit leikkuulaudan tuorekelmulla, se ei likaannu ja sitä on helppo käyttää taas seuraavalla kerralla.
4. Lisää perunakulhoon mäti, majoneesi, oliiviöljy ja pippuri. Sekoita kunnolla ja mausta suolalla. Nyt taramosalata on valmis!

Tarjoile esimerkiksi kurkku- tai paprikaviipaleiden kera. Koristele vielä basilikan tai vihermintun lehdillä.
Taramosalata sopii hyvin yhteen erilaisten vihannesten kanssa.

Lähde: Kitchen Princess, vol 1

Suomennos: Suvi Mäkelä

Avainsanat