Kick-Ass – sarjakuvanörtistä supersankariksi

Kick-Ass ensi-ilta 16.4.2010! Kick-Ass on elokuva sarjakuvanörtistä teinipojasta, joka päättää ryhtyä eräänä kauniina päivänä supersankariksi. Elokuva perustuu Mark Millarin ja John Romita Jr.:n samannimiseen sarjakuvaan, joka ilmestyi Marvel Comicsin Icon-linjan kautta vuosina 2008-2010. ”Kuinka voi olla mahdollista, että kukaan ei ole yrittänyt olla supersankari?” Kun New Yorkissa asuva Dave Lizewski vetää päällensä netistä ostetun vihreäkeltaisen märkäpuvun ja muuttuu teräväsilmäiseksi Kick-Assiksi, hän löytää vastauksen omaan kysymykseensä; ”Koska se tekee niin kipeää!!!”

Jo yli vuosikymmenen ajan supersankarielokuvat ovat vetäneet yleisöä elokuvateattereihin. Bladen (1998) ja X-Menin (2000) aloittama buumi on kuitenkin edennyt nyt siihen pisteeseen, että valkokankaalle on alkanut Spider-Manin kaltaisten perinteisten sarjakuvatarinoiden lomaan eksyä niin sanottuja anti-supersankarielokuvia. Haukuttu Hancock (2008) ja ristiriitaisen vastaanoton saanut Watchmen (2009) esittelivät elokuvayleisölle lehtien sivuille jo 1980-luvulla löytäneet moniongelmaiset supersankarit. Kick-Ass vie tilanteen vielä pidemmälle.

Elokuva tarjoaa samanlaisen muisteloretken nuoruuteen kuin kalsarisankarien sarjakuvatkin. Mutta myös ne, joille Marvel- ja DC Comics -universumien virstanpylväät ovat vieraita, voivat nauttia Kick-Assista. Vaikka onkin suunnattu ensisijaisesti sarjakuvanörteille, on elokuva viihdyttävä ja eheä toimintafantasia.

Kick-Ass on Suomessa ensi viikolla dvd:llä ilmestyvän Defendorin ohella realistisin supersankarielokuva mitä USA:ssa on tehty. Silti sitä ei ole kuvattu trendikkäästi käsivarakameroilla, vaan Spider-Man-tyylisesti vakain käsin ja kirkkaiden värien kera. Visuaalinen tyyli saa odottamaan perinteistä supersankarifantasiaa, mutta tosiasiassa Kick-Ass on äärimmäisen väkivaltainen ja kiero elokuva, jossa on kaikki ainekset tulevaksi kulttihitiksi.

Lue koko arvostelu Plazan sivuilta

Katso elokuvan esittely Finnkinon sivuilta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *