Mangatoimittajan painajainen


Sarjakuvatoimittajaa sapettaa eritoten yksi asia. Oman tuotteen myöhästyminen. Syitä siihen voi olla monia. Osa liittyy toimittajaan itseensä, osa on muusta maailmasta kiinni. Jopa maanjäristys toisella puolella maailmaa saattaa aiheuttaa sarjakuvan myöhästymisen lehtipisteistä Suomessa. Eritoten Kiinassa painetaan paljon länsimaista kirjallisuutta. Haitin maanjäristys ei myöhästelyjä aiheuta, mutta venyneitä aikatauluja on kevätkaudella luvassa lukijoiden ja Yookain hihoja liekittämään.

Myöhästymisen syy ei välttämättä siis ole toimittajassa tai suomalaisessa kustantajassa, mutta aikataulun lipsumisen selitteleminen on silti vaikeaa. Jos kalikan heittää ja koira älähtää, niin se koira saattaa myös upottaa hampaansa toimittajan sääriluuhun ja tehdä seuraavan tankobonin toimittamisesta entistäkin hankalampaa. Eli toimittaja joutuu nielemään mielipahansa ja toivomaan, että lukijoilla riittää ymmärrystä.

Ja ymmärrystä kaivataan nyt eritoten Hellsingin ja Nanan lukijoilta. Nana 11 ilmestyy kuluvan kuun puolen välin sijaan maalikuun lopussa. Hellsing 9 hyppää vähintään huhtikuulle. Nana jatkaa sitten ilmestymistään kahden kuukauden välein kuin mitään ei olisi tapahtunut. Hellsingin tarinan päättävä kymmenes osa seuraa ysiä samaisella kahden kuukauden säteellä, jos kamit niin suovat. Kymmenes Hirviöprinsessa Hime toivottavasti auttaa tyydyttämään verenhimoisimpia. Se pärähtää lehtipisteisiin maaliskuussa kuin vihainen moottorisaha!

11 vastausta artikkeliin ”Mangatoimittajan painajainen

 1. Kiitos ilmoituksesta, kerkesinkin jo huolestumaan kun ei minkään kaupan hyllyillä ole Nanaa näkynyt. Toivotaan, että saatte pian rattaat pyörimään jälleen 😉

  Kommentin loppu kuuluisi pikemminkin johonkin Egmontin palautelokeroon, mutta pistän sen kuitenkin tähän:

  Egmontin kannattaisi tehostaa ”kriisiviestintäänsä”, että viivästyksistä tulisi selkeämpi tieto heti kuin mahdollista: itse eksyin tänne aivan sattumalta. Pahimmassa tapauksessa parhaillaankin lukuiset fanit tuskailevat sarjansa katoamisen suhteen, eivätkä löydä tätä ilmoitusta elleivät satu tänne osumaan.

 2. Eikö mangatoimittajan painajainen ole hintojen korotus? Tämä syö kaikki lukijat aivan varmasti. Kukaan hullu maksa conanin sata sivuisesta Seitsemää ja puolta euroa kun sangatsu mangan Onepiece päälle pari sataa sivuinen maksaa sen 5,90e edelleenkin.

 3. Täytyy muistaa, että 7,50e on suositushinta. Käytännössä lopullinen myyntihinta on ollut myyntikanavasta riippuen aina alhaisempi.

 4. Se, että pokkarit myöhästyvät on ikävä, mutta se on vielä ikävämppää, että hinnat nousee. Tällä hetkellä Egmontin sarjoja en pysty ostamaan korkean hinnan takia, vaikka haluaisinkin, mutta kun eilen katsoin Akateemisen hintoja, niin huomasin, että siellä oli vielä pysynyt mm. Conanin hinta alla 6:n euron, eli jos sitä kautta saisi Nanaakin hankittua halvemmalla… Tai tulevia uusia sarjoja. 🙂

 5. Miksi sitten itse suositushinnan on pitänyt nousta? Kohta suomalaiset mangat ovat samanhintaisia englanninkielisten kanssa, ja itse pidän englanninkielisistä mangoista, mutta ostan suomenkielisiä säästäessäni rahaa. Miksi siis ostaisin mangan, joka maksaa 7,50e, kun saan laadukkaampaa 10-11e?

 6. Nanaa ei näy vieläkään kaupan hyllyillä, mikä mättää!? Ja miksi niitä hintoja pitää mennä nostelemaan? Aloitin Nanan lukemisen lainaamalla mangat kirjastosta ja niin taidan tehdä tästä eteenpäinkin jos hinta nousee liikaa. Toivottavasti Nana julkaistaan Suomessa viimeiseen osaan asti Suomen kielellä.

 7. Pitäisi näkyä hyllyillä torstaina 8. huhtikuuta. Hintoja nostettiin, kun oli pakko.

 8. Nana 11 on myöhässä ahtaajien lakon vuoksi. Nyt se on päässyt laivalla perille ja pitäisi olla myynnissä lähipäivinä. Pahoittelemme meistä riippumattomasta syystä johtuvaa myöhästymistä. Ja julkaisu jatkuu kyllä!

 9. Hirviöprinsessa Himestä asiaa, en tiiä pitäskö tähän laittaa vai mihin, mut kuitenki.

  Mihin ihmeeseen koko sarjan jatko on kadonnut? 10. osan jälkeen en oo nähny missään uutta, ja senkin julkasustahan tosiaan on.. aikaa. Paljon. Tiedän, että sarja on keskeneräinen ja jatkuu edelleen, mutta Japanissakin niitä tankouboneja on kai ilmestynyt 12 tai enemmän..

  Tahtoisin kuitenkin ostaa sarjan loppuun suomeksi, mutta en tiedä kauanko enää jaksan odottaa ”hurmeisen menon jatkoa” ja ”tarkkailla lehtipistettä”.

 10. Jenny,

  no hätä. Nyt on ollut tosiaan pieni tauko HH-julkaisujen suhteen, mutta #11 ilmestyy joulukuun 15. päivä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *