Kuulenko villin lännen kutsun?

LANN_0109_lrLännentie: Bandidos! on Lännentien luojan viimeinen, postuumisti julkaistu maksiseikkailu.

Suomessa vuosina 1975-1988 julkaistun vahvan Lännentiesarjan luoja, käsikirjoittaja ja -piirtäjä Gino D’Antonio teki yhdessä piirtäjä Renzo Calegarin tämän pitkän sarjakuvaseikkailun, joka julkaistiin vasta mestarin kuoleman (jouluaattona 2006) jälkeen.

D’Antonion kirjoittama seikkailu on klassista, ilmeikästä western-kerrontaa, jossa ovat mukana karjaa ajavat cowboyt, lainsuojattomat ja lainvartijat sekä intiaanit ja mormonit. Calegarin piirrostaide elävöittää käsikirjoituksen realistisen kuvauksen ja ruudinkatkuiset yhteenotot. Päähenkilöinä toimivat lehmipojat Duke, Barranca, Clay ja Littleboy ovat tavallisia miehiä, jotka karjananastaja lavastaa bandiiteiksi.

Lännentie: Bandidos! ilmestyy 24.6.

JOH_0109_lrJonah Hex – karun lännensankarin saaga saa jatkoa!

1970-luvun alussa John Albanon ja Tony DeZuñigan luoma arpinaamainen palkkionmetsästäjä Jonah Hex on yksi kiehtovimpia Villin lännen sankareita, joita sarjakuvalehtien sivuilta löytyy.

Jonah ei ole perinteinen siloposkinen lännensankari, vaan ruhjeltukasvoinen, väkivaltainen palkkionmetsästäjä tunnusmerkkinään Etelävaltioiden univormu. Minne Hex sitten meneekin, hänen kumppaneinaan kulkevat ruudinsavu ja kuolema.

Lähes 500-sivuinen kokoelma pitää sisällään 26 Hex-seikkailua, joissa käydään läpi hahmon menneisyyttä. Mukana mm. historiallinen tarina siitä, miten Hex menee naimisiin!

Jonah Hex puree taatusti kaikkiin lännensarjakuvan ystäviin. Tarinaan tuo oman säväyksensä Moog Konttisen taidokas suomennos.

Monien muiden sarjakuvahahmojen tavoin myös Jonah Hex siirretään valkokankaalle. Warner Brosin tuottama ja Josh Brolinin (Hex) ja John Malkovichin (Turnbull) tähdittämä elokuva on ensi-illassa 2010.

Jonah Hex ilmestyy 1.7.

2 vastausta artikkeliin ”Kuulenko villin lännen kutsun?

  1. Mutta minne on jäänyt hieno Hurja länsi -logo, joka oli ensimmäisen Hex-raamatun kannessa??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *